Παρασκευή, Ιουλίου 24

Νέο πάρκινγκ στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου


Επίσκεψη στο έργο του πάρκινγκ του Σελίου έκανε σήμερα ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Κώστα Γιοβανόπουλο. Το έργο μπαίνει σύντομα σε στάδιο ασφαλτόστρωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Αύγουστο

με τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό. Θα δημιουργήσει 600 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων και 18 θέσεις λεωφορείων. Έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Νομάρχης δήλωσε ικανοποιημένος που έπειτα από πολλά χρόνια γίνεται πλέον πραγματικότητα, παρά τις δυσκολίες, ένα σπουδαίο και χρήσιμο έργο, που αναβαθμίζει τις υποδομές και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου.

Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός αξιοποίησης του χώρου ανάμεσα στα πάρκινγκ με τη δημιουργία τεχνητής λιμνοδεξαμενής δυναμικότητας 50.000 κυβικών μέτρων, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς, για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών τεχνητής χιόνωσης στο Χιονοδρομικό Σελίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: